top of page
  • etnoprotmusis

PRIZAS: CD+KNYGA "KICU KICU BĖ BĖ: lietuvių liaudies lopšinės ir žaidinimai"

Kai sūpuojate, niurkote, mėtote savo mažus, iš laimės krykštaujančius vaikelius, galite ir pasakyti ar sudainuoti magiškas formules, kurios padidins vaikučio džiaugsmą! Arba galite pasitelkti kitus burtažodžius, kurie padės mažuosius greičiau užmigdyti. Šis prizas: ir natos, ir knyga, ir įrašai!


Prizas: CD+knyga "KICU KICU BĖ BĖ"
Prizas: CD+knyga "KICU KICU BĖ BĖ"


Knygelė "Kicu kicu bė bė" skiriama patiems mažiausiems vaikučiams ir juos auginantiems bei ugdantiems. Lopšinės padės mažylį nuraminti, migdyti, o žaidinimai - pažadinti, pražaidinti, supažindinti su supančiu pasauliu, kartu - lavinti vaiko kalbą, klausą, ritmo pojūtį, koordinaciją ir dėmesį.




LNKC prizas knyga ir CD: "KICU KICU BĖ BĖ". Tai viena iš lopšinių
LNKC prizas knyga ir CD: "KICU KICU BĖ BĖ". Tai viena iš lopšinių

KAS YRA ŽAIDINIMAI IR KAM JIE SKIRTI?


Kūrinėlius, kuriuos pateikėjai vadina mylavimais, katutėmis, ladutėmis, kykavimais, kėcavimais, jodinimais, kalbininkai įvardijo žaidinimais. Kodėl? Nuo žaidimų jie skiriasi tuo, kad vaikas žaidžia ne savarankiškai, o yra žaidinamas.


Tai yra nesudėtingi, trumpi vaikui suprantama kalba dainuojami ir pasakojami kūrinėliai, per juos suaugusieji atlieka tam tikrus judesius: myluoja, supa, kutena, žaidžia su mažylio rankutėmis, pirštais ir pan. Visa tai daroma norint numaldyti vaiką, jį prajuokinti, sukurti ar atgauti giedrą nuotaiką, ir tuo pat metu ugdyti - lavinti dėmesį, pojūčius, stiprinti kūnelį, grūdinti fizines galias, diegti pirmąsias žinias apie supanti pasaulį.


Šis prizas (CD ir knyga) yra žaidimo #ETNOprotmūšis draugo ir rėmėjo - Lietuvos nacionalinio kultūros centro leidinys.



ŽAIDINIMAS "MYLU MYLU MYLU"

Šis žaidinimas atkeliavęs iš Varėnos r., Puvočių. Vaikutis paimamas ant rankų, priglaudžiamas prie krūtines ir sūpuojamas į šonus, kai sakoma "Bir bir bir bir" - kutenamas ar lengvai gnaibomas jo užpakaliukas.


Mylu mylu mylu Pilna šikna ylų. Kap Dzievulis pamylės, Tos ylukės išbyrės - Bir bir bir bir ...

ŽAIDINIMAS "MYLU MYLU SPUST"

Šis žaidinimas atkeliavęs iš Radviliškio r., Šeduvos. Vaikutis paimamas ant rankų, priglaudžiamas prie krūtinės ir sūpuojamas į šonus, kai sakoma "spust" ir "glust" - stipriau suspaudžiamas spustelima prie krūtinės.

Mylu mylu spust Prie širdytės glust

LNKC prizas knyga ir CD: "KICU KICU BĖ BĖ". Tai keli iš knygoje pateikiamų žaidinimų
LNKC prizas knyga ir CD: "KICU KICU BĖ BĖ". Tai keli iš knygoje pateikiamų žaidinimų



107 views0 comments
bottom of page