top of page
  • etnoprotmusis

PRIZAS: BILIETAI Į "ŽAISLŲ MUZIEJŲ" visai šeimai

Seniausias, žinomiausias, rečiausias, mažiausias, didžiausias, brangiausias – taip dažniausiai išgirsti muziejuje. Bet šiame viską galėsi paimti ir išbandyti. Pašaudyti iš arbaleto? Sužaisti kvirkatą? Išbandyti žaidimų automatus, kuriais žaidė tėvai, o gal net seneliai?




Kada pirmą kartą buvo sukurti žaislai?

Ir kas juos sukūrė pirmas: suaugęs žmogus ar vaikas?

To nežinome. Bet viena yra aišku - žaislai ir žaidimai buvo jau seniausiais laikais. Ir jie buvo vienodai reikalingi tiek dideliam, tiek mažam.


 

Archeologai ir jų draugai mokslininkai randa  įrodymų: tų žaislų ar

žaidimų liekanas, žaidimų ar žaislų aprašymus, o kartais net ir piešinius.  Tada  juos atkuria ir leidžia pažaisti šių dienų žmogui.


Tikrai aišku, kad žaislai ir žaidimai keitėsi tiek bėgant žmogaus gyvenimo metams, tiek keičiantis laikams. Ir tas pokytis labai domina "Žaislų muziejų".



 

Muziejus tyrinėja, tyrinėja ir ieško įdomiausių, netikėčiausių, seniausių, mažiausių, didžiausių, keisčiausių, gražiausių žaislų ir žaidimų. O paskui kviečia ir kitus atrasti bei išbandyti!


 

Be to, "Žaislų muziejus" yra #Etnoprotmūšio rėmėjas ir draugas. Tad atrasti ir išbandyti praėjusių dienų žaislus ir žaidimus kvies dvi nugalėtojų šeimas!


O senoviniai žaidimai ir žaislai yra viena iš temų, pagal kurias kuriami klausimai žaidimui!



17 views0 comments
bottom of page